Facebook

Vår medverkan på Radikal Bokmässa 2023


Vi medverkar som vanligt på årets upplaga av Syndikalistiskt Forums bokmässa, i år på Hammarkullens Folkets Hus. Denna upplaga gör vi det genom två programpunkter:

Lördag 18:00 Panelsamtal

Framåt kamraterRojavakommittéerna och Samidoun Sweden bjuder in till ett samtal om repressionen riktad mot solidaritetsarbete. Hur försöker stater och fascistiska grupperingar försvåra och förhindra att vi agerar solidariskt med varandra, både nationellt och internationellt? Med erfarenheter från  Sverige och resten av världen ställer vi oss frågan: vilka motstrategier fungerar? Vad kan vi göra för att skydda oss själva, våra strukturer och vår möjlighet att agera effektivt? 

Välkomna! 

Söndag 16:00Samtal om transfobi

En föreläsning av Aska och Elliot om hur patriarkatet, nationalism och fascism mobiliseras i motstånd mot transpersoner. Vi går igenom hur de olika ideologerna fungerar, utövar våld och legitimerar sig själva, samt hur transpersoners existens hotar deras legitimitet.

Välkommen!