Facebook

Här träffar ni oss på åttonde mars


DEMO: Internationella Kvinnodagen 8 Mars

STOPPA KRIGSHETSEN- SYSTERSKAP UTAN GRÄNSER

I världen pågår flera krig och konflikter. Krig ökar osäkerheten för kvinnor i världen, kvinnor riskerar inte bara att förlora sina hem, sina anhöriga eller sitt eget liv som en följd av kriget. Kvinnor riskerar dessutom att utsättas för sexuella övergrepp som krigshandling. I Sverige har krigshetsen ökat de senaste åren och en NATO-anslutning står för dörren. Vid en NATO-anslutning kommer kostnaden för försvarsmakten att öka till minst 2% av BNP. Redan 2023 ökade försvarsmaktens budgetanslag med 660 miljoner kronor för en svensk NATO-anslutning. Här i Göteborg hölls militärövningen aurora-23 i våras, till en kostnad av 750 miljoner kronor. Detta samtidigt som hela välfärden lider av nedskärningar. Skolorna i Göteborg har anställningsstopp och Sahlgrenska ska skära bort 2000 tjänster.

Tillsammans behöver vi höja våra röster mot nedskärningarna i välfärden och mot krigshetsen!

För ett systerskap utan gränser!

Ta Natten Tillbaka 2024: Tillsammans för dem som tystas

☆ KVINNO- OCH TRANSSEPARATISTISK GATUFEST ☆

Det är krig. Krig mot världens kvinnor. Krig mot de som saknar makt. När röster tystas måste vi tala högre, tala för de som inte längre kan. Vi måste sprida vittnesmål från Gaza, från Iran, från Kurdistan. Vi måste berätta om hur högern stjäl från det gemensamma och stoppar i sina egna fickor. Om hur de som bara är ute efter att sko sig hotar våra liv, vår hälsa, våra bostäder och våra jobb. Vi måste höja rösten tillsammans och låta den eka över gator och torg. Tillsammans för de som tystas, tillsammans mot de som skadar. Vi tar natten, vi tar staden, vi tar hela skiten tillbaka.

Ta natten tillbaka är inte en vanlig demonstration, det är en fest och ett sätt för oss kvinnor och transpersoner att manifestera vår kollektiva styrka.

Vi ses utan Hagakyrkan klockan 21.00 den 8 mars.
Ta med din bästa vän eller kom ensam!