Facebook

Rapport: Take Concrete Action – Pulp Fiction


Som en del av klimatnätverket Take Concrete Action (hädanefter förkortat TCA) har arbetet med och inför klimatlägret upptagit mycket tid och energi det senaste året. Nu har det passerat sedan ett tag, och det är dags för oss att sätta punkt och sammanfatta.

Inför denna upplaga av TCA har vi läst och skrivit mycket om skog. Vi har drivit en studiecirkel om skog, klass och klimat i Göteborg, och dessutom satt ihop materialet på ett sådant sätt att den kunnat användas på fler platser. Är du intresserad av att cirkla på din kant? Hör av dig. 

Vi har skrivit det mesta som publicerats i TCA:s kanaler, långt som kort, och vi har producerat all grafik och skött nätverkets sociala medier. Vi har producerat en TCA-podd och gästat både Komintern och Klimatpodden. Vi har hållit i en serie infomöten i och omkring Göteborg, medverkat i flera öppna möten i Gävle och i Skåne samt i Finland, Italien, Tyskland och Holland. Vi har rekommenderat olika resvägar från Göteborg till Gävle och sett till att bemanna centralstationen både på hemmaplan och vid målet. 

Foto: Jonathan Pye

På plats i Gävle såg vi till att sköta lägerprogrammet, vilket vi ansvarat för att sätta ihop. Vi höll dessutom i en välbesökt workshop om repression och motmedel mot densamma samt hjälpte till med den praktiska ruljangsen. Totalt gästades lägret av ungefär 300 personer under fem dagar.

Foto: Jonathan Pye

Genom lokalgruppen TCA Väst har vi haft det stora nöjet att arbeta närmare både med andra delar av vänstern och med miljö- och klimatgrupper. Ingenting av tidigare nämnda insatser hade varit möjliga utan ett brett och fungerande samarbete, ingen nämnd och ingen glömd. Vi är dessutom oerhört tacksamma och imponerade över alla insatser på plats, hur många som kom och vad vi åstadkom och lärde oss tillsammans, både från organiserade vänner och nya bekantskaper. Framåt!


Även om vi inte varit delaktiga i att planera någonting runt aktionsdagen så tog vi på oss vissa roller och uppgifter i det röda fingret, som effektivt blockerade ingången för virke till Stora Ensos pappersbruk i nästan tio timmar. Var det varmt, var vi trötta och hungriga? Svar ja. Var det skitkul och totalt värt det? Också ja. Ungefär 150 personer deltog i aktionsdagen uppdelat på två fingrar.

Foto: Jonathan Pye
Foto: Jonathan Pye

Vill du skapa fler problem för klimatvidrig industri? Organisera dig med oss!
Se fliken “Organisera dig” här på hemsidan eller skicka ett mail till framatkamrater@riseup.net.

Foto: Jonathan Pye