Facebook

Feministisk Strejkrättskväll inför Strike Back 2.0

Välkomna till en folkbildande kväll kring strejkrätten på Kvinnofolkhögskolan inför Strike Back 2.0. Oavsett om du inte kan något om strejkrätt och de inskränkningar som nu klubbas igenom är detta kvällen för dig!

Vi vill utifrån en feministisk grund mobilisera alla som av olika anledningar inte hängt med i frågan kring strejkrätten, alla som vill lära sig mer om strejkrätt, alla kan mycket men är trötta på att frågan domineras av snubbar, och alla som är peppade på aktionsdagarna 29/11 – 1/12!

▪▪Programpunkter▪▪

▪18:00-Fördjupa dig i strejkrättsfrågan med Framåt Kamrater – Lär dig mer inför Strike back 2.0 – om strejkrätten och varför vi ska försvara den.

▪19:00-Panelsamtal samt diskussion: Feministiska perspektiv på strejkrätt. Hur ser möjligheten till strejk ut i olika yrkesgrupper och olika grupper av människor? Finns det skillnader mellan typiskt kvinnligt kodade yrken och typiskt manligt kodade yrken och i så fall varför? Hur kan marginaliserade grupper göra motstånd på arbetsplatser?

Från kl 17:00 kommer det finnas veganskt gött folkkök. Den första programpunkten börjar 18.00.

Lär dig och lär andra om strejkrättsfrågan och få info om aktionsdagarna 29/11-1/12 2018. Vi ses på Kvinnofolkhögskolan den 26 november!