Facebook

Underlivets Söndag

Den 20:e september planerar föreningen Livsval att arrangera en “Livets Söndag” i Göteborg. Livsval ser som sin uppgift att sprida myter och skräckpropaganda om aborter i Sverige, med målet att de ska stigmatiseras eller helst förbjudas helt. Föreningen är naturligtvis medveten om att aborter sker även i de länder där de förbjuds, men under osäkra och många gånger livsfarliga former. Det bryr de sig inte om. Efter förra årets fiasko med en ”Livets Marsch” som förödmjukades och överröstades längs avenyn så har de i tysthet låtit planera ett stillastående torgmöte på Gustav Adolfs Torg.

Deppigt, tycker vi.

Vi kallar härmed till Underlivets Söndag, en hyllning och kampdag till minne av de reproduktiva rättigheter som kvinnorörelsen i Sverige kämpat sig till. Ta med dig flaggor, skyltar, instrument, håll ett tal eller förbered något annan kreativt överraskningsmoment. Vi gör abortmotståndarna sällskap på Gustav Adolfs Torg mellan klockan 14-16 och efteråt erbjuder vi smörgås, kaffe och två föredrag på Syndikalistiskt Forum. Vi samlar dessutom in pengar till Aborcyjny Dream Team i Polen, där reproduktiva rättigheter blivit kraftigt inskränkta.

Torget är stort, vänligen håll avstånd till varandra. Om du har symptom, stanna hemma. På Syndikalistiskt Forum släpper vi in omkring 25 personer.