Facebook

Åttonde mars-veckan


Som vanligt deltar vi i eller arrangerar en uppsjö av feministiska initiativ runt internationella kvinnodagen. Här är årets tre grejer du absolut inte får missa:

8 mars-kommitténs demonstration

Tisdag 8/3 kl. 17:30
Gustav Adolfs Torg

Du hittar oss bakom Utrota torsken-banderollen!

Förhäng till Ta Natten Tillbaka

Kan du anklagas för bristande regelefterlevnad? Föreligger det anmärkningar i fråga om levnadssätt? Inget av föregående, men du vill börja? Då är du hjärtligt välkommen till ett förhäng inför årets Ta Natten Tillbaka-demonstration. När regeringen viftar hotfullt med misogyna och rasistiska vandelslagar, då är det viktigare än någonsin att vi håller ihop och står upp för varandra.

Anna från Inte Din Hora kommer att berätta vad hon anser om att regeringen vill straffa kvinnor i prostitution och utsatta för människohandel med utvisning. Dessutom får vi höra om myter och missuppfattningar runt kommersiell sexuell exploatering i Sverige.

Det kommer att serveras mat och fika, finnas utrymme för avslappnat förhäng eller politisk pepp och slutligen gemensam resa till Ta Natten Tillbaka. Det finns dessutom möjlighet till kamratlig barnpassning för kvinnor och transpersoner som vill kunna delta i demonstrationen utan sina barn, skicka bara ett meddelande till oss med föranmälan.

Vi håller till på Kvinnofolkhögskolan, ingång från Masthuggstorget.

Öppet från 17:00
Föreläsning IDH 18:00
TNT-demo 21:00

Vi ses! /Framåt kamrater och Rojavakommittéerna


Ta Natten Tillbaka

Lördag 11/3 kl. 21:00
Kungstorget

Kvinno- och transseparatistiskt.