Facebook

Rapport: Uteslut Israel från eurovision


Medlemmar från Framåt kamrater har varit representerade i Malmö under eurovisiondagarna. Vi har sett den absurda och helt onödiga polisnärvaron, deltagit i båda de stora demonstrationerna, mindre samlingar i stan och protestera vid arenan i Hyllie samt befriat Folkets Park från eurovisionockupationen under söndagen.


Det är svårt att avgöra vems siffror som stämmer angående deltagarantal, har vi varit tio eller tjugo eller trettio tusen, och spelar det egentligen någon roll? Vad som blivit helt tydligt under dagarna är att HELA Malmö, stora delar av Sverige och alla kämpande kamrater står enade med Palestina och Gaza mot de ohyggliga övergrepp som pågår där. Ingen ville ha eurovision här, och det kan knappast ha varit värt det för något annat än utrikespolitisk posering.

Polisens insats i Hyllie var stundtals onödigt brysk, och en mer koordinerad eller tydligare kommunicerad aktion från vår sida hade antagligen kunnat förändra spelplanen. Hur den då hade bemötts är i slutändan bara spekulation. Samtidigt är vår känsla att vi på alla sätt varit med om en seger. Befria Palestina, och tack till SUF Uddevalla och Samidoun Göteborg för samåkning. Gazas barn är våra barn!