Facebook

Hamnarbetarnas sak är vår

Inlägg från 23/1:

Från och med idag påbörjar Svenska Hamnarbetarförbundet en serie strejker som ett led i sin kamp för kollektivavtal. De börjar i Malmö och Helsingborg (där Hamnarbetarförbundet organiserar 70% av de anställda) och når Göteborg på söndag (där motsvarande siffra är 85%). Arbetsköparen har svarat med aggressiva lockouter i berörda hamnar, och sedan ett par dagar haglar lögner och rena propagandatexter i flera stora medier, med GP i spetsen. Hamnarbetarna ber utomstående om tre saker: Att vi sprider deras perspektiv, att vi bidrar med vad vi kan till strejkkassan och att vi tar striden på våra egna arbetsplatser. Rimligt, tycker vi. Backa Hamnarbetarna, deras sak är vår sak!

Swish-numret är 123 132 1959

Och idag (28/1) deltog Framåt kamrater i solidaritetsdemonstrationen med och för Hamn4an.