Facebook

Slut upp bakom Rojava!

 

Europa och världen vände kurderna och deras allierade i Rojava ryggen och tvingade dem att mer eller mindre själva ta kampen mot IS, samtidigt som de stod under ständigt hot från den turkiska regimen. De gjorde enorma uppoffringar och det är nog svårt att förstå hur extremt svår situationen varit, men de lyckades tillslut mer eller mindre besegra den islamiska sekten. De tvingades sen att ta ansvar för efterspelet, agera fångvaktare åt europeiska islamister samtidigt som de lämnades utan något som helst stöd för återuppbyggandet av samhället. Stödet till Erdogans regim och vapenhandeln med diktaturen fortsatte dock som vanligt. Nu ser världen återigen på när den turkiska armén för terrorkrig och påbörjar en potentiell etnisk rensning i norra Syrien. Är detta tacken för att de tog ansvar för oss alla och krossade den vidriga terrorsekten? Är det så här Europa bemöter regionens främsta demokratiska och feministiska projekt? De styrande politikerna och den ekonomiska eliten står på islamisternas sida. Vi andra måste ställa oss på Rojavas! Ett reellt samhällsprojekt för jämställdhet, jämlikhet och demokrati har inget stöd av världens så kallade ledare, som hellre byter minskade flyktingströmmar mot vapensystem för att sedan två sina händer genom tomma fördömanden av invasionen.

De har inte heller någon verklig vilja att bekämpa islamismen. Deras praktiska handlingar talar sitt tydliga språk. Det är upp till oss att visa Rojava att de inte står ensamma. Att internationell solidaritet fortfarande existerar. Att fascism inte tolereras i någon tappning. Den turkiska statens invasion har inletts, tiden att sluta upp bakom Rojava är nu!

Igår kväll deltog vi i en manifestation på Järntorget i Göteborg, och över hela världen slöt människor upp på liknande sätt för att fördöma den turkiska statens aggression och för att visa sitt stöd för Rojava. På lördag, 12/10, kommer vi delta i manifestationerna i Stockholm och Göteborg. Vi uppmanar alla att delta i någon av de manifestationer, demonstrationer och andra typer av aktioner som äger rum imorgon. Agera!

¡No pasarán!