Facebook

Introduktionsträff: Framtidscirkeln

 

Går det att föreställa sig en framtid?

Det vill vi reda ut tillsammans med er. Genom en serie tematiska träffar, förhoppningsvis beslutade tillsammans i cirkeln, vill vi skissa på troliga, otroliga och önskvärda framtidsscenarion i en postpatriarkal och postkapitalistisk värld. Från makroperspektiv till mikroperspektiv, från hela världen till din vardag – hur skulle samhället och vi kunna vara?

Cirkeln kommer att träffas varannan vecka på en plats som passar cirkelns deltagare, och även om vi kommer överens om läsning till varje träff så börjar vi alltid med en redogörelse för innehållet. Du ska kunna komma oavsett om du läst allt, något eller ingenting.

Till första träffen tittar vi på introduktionen till Mark Fisher’s ”Kapitalistisk Realism” (se PDF i kommentarsfältet). Det är en bitvis svår text full med populärkulturella referenser, men du behöver inte hänga med på allt. Under träffen kommer vi sedan berätta om och läsa ur Peter Frase’s ”Fyra framtider”, en bok som målar upp fyra olika mer eller mindre troliga framtidssscenarion, samt vilka faktorer som leder samhället åt det ena eller andra hållet.

5/2 klockan 17:30 på Syndikalistiskt Forum i Viktoriahuset

 

LÄNK TILL PDF: