Facebook

Framtidscirkeln: Träff 2-4

Går det att föreställa sig en framtid?

Det vill vi reda ut tillsammans med er. Genom en serie tematiska träffar beslutade i cirkeln vill vi skissa på troliga, otroliga och önskvärda framtidsscenarion i en postpatriarkal och postkapitalistisk värld. Från makroperspektiv till mikroperspektiv, från hela världen till din vardag – hur skulle samhället och vi kunna vara? Cirkeln träffas varannan vecka på en plats som passar cirkelns deltagare, och även om vi kommer överens om läsning till varje träff så börjar vi alltid med en redogörelse för innehållet. Du ska kunna komma oavsett om du läst allt, något eller ingenting. Och det är aldrig för sent att hoppa in!

Träff 2 (24/2 klockan 17:30) på Syndikalistiskt Forum: Teknologi

Vi läser ur Helautomatiserad lyxkommunism (Fully Automated Luxury Communism är bokens engelska titel). Utdraget vi föreslår finns länkat nedan som PDF. Man får dessutom gärna lyssna på något avsnitt av Gigwatch podcast om gigekonomin och/eller titta på Välkommen till 2050 på SVT-play.

Träff 3 (9/3 klockan 17:30) i rum 424 på Viktoriahuset: Klimatet

Vi läser några dystopiska stycken ur Peter Frase’s Fyra Framtider (utdrag kommer snart som pdf). Vi läser dessutom om några potentiella lösningar på klimatkrisen ur Helautomatiserad lyxkommunism.

Träff 4 (23/3 klockan 17:30) i rum 424 på Viktoriahuset: Vardag

Alla deltagare ombeds fundera på hur deras vardag skulle se ut efter kapitalismens slut. Stort som smått, hur skulle ditt liv och samhället omkring det kunna se ut?

Länk till facebookevent

Hela boken till träff 1 (helautomatisk lyxkommunism)
Utdraget till träff 1 (sidorna 81-95 och 243-249)